Skip to main content

1 jaar ongevaccineerd op vakantie

Jubileums zijn om te vieren, maar vandaag vieren we een triest jubileum, want de website van ongevaccineerd op vakantie bestaat 1 jaar.

Toen op 16 februari 2022 de reisadviezen losgekoppeld werden van de reisadviezen van Buitenlandse zaken, was de wereld voor een ongevaccineerde toch nog behoorlijk rood:

de kaart van Buitenlandse Zaken nadat corona geen onderdeel meer was van het reisadvies
Kaart waar ongevaccineerden heen konden na het loslaten van de reisadviezen

We hadden gehoopt dat we eind 2022 de website on hold konden zetten, maar helaas, er zijn vandaag de dag nog steeds 28 landen met een rode status, landen die ongevaccineerden niet toelaten of eisen dat ze voor meerdere dagen in quarantaine gaan. De belangrijkste voorbeelden zijn de Verenigde Staten en Indonesië. Ook zijn er nog steeds 51 landen met een gele status, landen waar ongevaccineerden wel welkom zijn, maar waar ze nog steeds vragen om een negatieve PCR of antigeentest.

UPDATES ONGEVACCINEERD OP VAKANTIE

Gelukkig is het merendeel groen, inmiddels 130 landen hebben de groene status en gelukkig is heel Europa groen en zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om weer lekker rond te reizen en op vakantie te gaan.

Sinds de start hebben we 130 wijzigingen doorgevoerd, de topmaand was juli 2022 met 21 wijzigingen, de maand met de minste wijzigingen is tot nu deze maand februari, met één wijziging: Singapore die de inreisbeperkingen heeft laten vervallen.

Heel vaak worden wij weggezet als Wappies, jammer, want dat klopt niet. De meeste mensen denken dat ongevaccineerden die ons contacten, mensen die principieel tegen de coronavaccinatie zijn. Dat klopt deels, maar ook een heel groot deel mag en/of kan niet vaccineren door een andere aandoening of medicijngebruik, maar ook door het geloof.

Toch hebben we ook een klein succes. Er zijn 268.337 paginaviews geweest, 111.023 mensen hebben ons gevonden.

22 februari 2022 was de dag met de meeste bezoekers: 4568. Dat was heel spannend, want onze website kan maximaal 5000 bezoekers gelijker tijd aan en samen met onze Nederlandse websitebouwer Ronald, uiteraard ongevaccineerd, hebben we dat de eerste dagen enorm zitten monitoren, maar het is goed gegaan en de website heeft er nooit uitgelegen. De slechtste dag was 9 december 2022, met “maar” 140 bezoekers.

Onze website is al in 146 landen geraadpleegd, en ook in landen waar je het misschien niet van verwacht: Saudi Arabië, Mongolië, Kazachstan, Ivoorkust, Vanuatu en Mali.

Ook hebben we een schrikmoment gehad, het weekend van 7 januari 2023, dat Thailand opeens besloot, nadat China de grenzen had geopend, om binnen 48 uur opeens weer inreismaatregelen in te voeren, met als maatregel dat ongevaccineerde reizigers niet meer welkom waren, ook niet met een test. Gelukkig was dit ook binnen 48 uur weer van de baan.

FEEDBACK ONGEVACCINEERD OP VAKANTIE

In het afgelopen jaar hebben we enorm veel positieve feedback gehad, mensen die blij met onze website zijn, ook heel veel mensen die meedachten om een land weer een ander “kleurtje” te geven. Ook de vele telefoontjes, whatsappberichten en mailtjes deden ons goed.

Vervelende reacties hebben we heel zelden gehad, maar de reactie op de vakantiebeurs bij Erica van een dame die vond dat de hele wereld op rood moest spande de kroon. Zij vond het levensgevaarlijk dat ongevaccineerden gingen reizen, die mochten dat niet van haar, want ongevaccineerden waren heel duidelijk de reden dat het coronavirus nog niet weg was.

Helaas zijn wij het enigste reisbureau in Nederland die zich openlijk uitspreken dat ongevaccineerden ook recht hebben om op vakantie te mogen gaan. Heel veel reisbureaus en touroperators delen vooral mooie plaatjes en de mooiste reizen naar Amerika en Indonesië. Landen waar niet iedereen heen kan. Wij vinden dit jammer, waarom deel je geen reizen naar Mexico, Vietnam, Sri Lanka, Jamaica of de Dominicaanse Republiek? Dit zijn landen waar iedereen welkom is!

NIEUWE CONTACTEN EN DONATIES

Naast dit trieste jubileum vieren we vandaag dan ook maar een feestje! Een feestje omdat we de allermooiste reizen hebben mogen boeken voor heel veel ongevaccineerden, we heel veel mooie en nieuwe contacten hebben opgedaan en we nog steeds heel blij zijn met alle mooie donaties die in het afgelopen jaar zijn gedaan.

Inmiddels hebben we 2717 volgers op Linkedin waar we de meeste updates delen van landen die weer open gaan. Sinds de vakantiebeurs hebben we Telegram, en ook hier hebben we al 359 volgers. We zitten niet op facebook, die keurde de naam van ongevaccineerd al direct af toen we een poging deden om op social media te gaan.

Wist je trouwens dat Erica bezig is om een verhaal/boek te schrijven over de coronatijd in de reisbranche? Ze is nog steeds op zoek naar mensen die hier iets over willen vertellen. Ken jij iemand die een nare ervaring heeft gehad in het buitenland door een positieve test, in quarantaine heeft gezeten of zelfs in het ziekenhuis heeft gelegen met corona? Of iemand die geweigerd is bij een reisbureau omdat hij/zij niet gevaccineerd is of een andere reiservaring had in coronatijd? Het mag alles zijn, en ook positieve verhalen zijn van harte welkom! Neem dan contact op met Erica!

Wij blijven ons inzetten, laten ons horen in de reisbranche en zullen ook komend jaar ons blijven inzetten om voor jou de allermooiste vakantie te boeken, want naast advies boeken wij ook heel graag jouw vakantie! Mail jouw wens door op info@ongevaccineerdopvakantie.nl

Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden:

GROEN: er zijn geen inreisbeperkingen

GEEL: er zijn beperkende maatregelen. je komt het land alleen binnen met een negatieve test

ROOD: NO GO. Deze landen laten geen ongevaccineerden toe, ongevaccineerden moeten na aankomst in quarantaine of moeten na aankomst nog zo vaak testen dat het vakantieplezier weg is.

stand van zaken op 21 februari 2023

Of bel of whatsapp ons:

Romeo: 06-21370729
Erica: 06-20122649

Erica vdf Dankmeijer
Romeo vdf Stenzen