Veel gestelde vragen over de inreisbeperkingen

Wij krijgen enorm veel vragen over de inreisbeperkingen, maar helaas kunnen wij daar niet altijd antwoord op geven.

VERSOEPELINGEN.

Wij hebben geen idee of landen gaan versoepelen. In de wandelgangen horen wij wel het één en ander dat mogelijk kan gaan gebeuren, maar wij passen het pas aan op de site als wij het via officiële kanalen bevestigd hebben gekregen. Met zaken als “misschien”, “mogelijk”, “we denken”, kunnen wij niet zoveel. En helaas hebben wij ook geen glazen bol waar we in kunnen kijken.

RODE LANDEN

Wij boeken geen reizen voor ongevaccineerde reizigers naar een rood land op onze kaart, ook niet op verzoek en ook niet als iemand vrijwillig in quarantaine wil. Dit heeft te maken met aansprakelijkheid waar wij mogelijk voor de kosten kunnen opdraaien. Hopelijk begrijpt u dat na 2 zware jaren wij dit niet gaan doen.

COVID-ONVRIENDELIJKE TOUROPERATORS

Wij hebben een flinke lijst met touroperators die geen reizen boeken voor ongevaccineerde reizigers. Deze publiceren wij niet. Wij willen geen tweedeling, want wij boeken ook reizen voor gevaccineerde reizigers, die wel mee kunnen met deze organisaties.

SPEEKSELTEST

Wij krijgen heel veel vragen dat mensen alleen op reis willen met een speekseltest. De meeste landen eisen een negatieve PCR- of antigeentest van een x- aantal uur voor vertrek of aankomst. Wij hebben geen informatie in hoeverre speekseltesten zijn toegestaan. Dan zou u met het verkeersbureau of ambassade kunnen bellen van het betreffende land voor meer informatie. Het blijft uw verantwoording en risico.

KLEUR REISADVIES BUITENLANDSE ZAKEN

Vanuit Buitenlandse Zaken hebben de meeste landen weer een geel of groen reisadvies. Deze kleuren staan los van de kleuren op onze website. De landen hebben weer de kleurstelling gekregen van voor de periode van covid 19 en hebben de kleuren nu alleen nog betrekking op de veiligheid en de economische situatie in het desbetreffende land. Covid 19 wordt nu niet meer meegenomen in het reisadvies. Met deze kleurstelling wordt geen rekening of u wel of niet mag inreizen. Er zijn landen met een groen reisadvies, maar laten geen enkele internationale reiziger binnen. Check dit dus goed. Het beste is als u onze website combineert met die van Buitenlandse Zaken, het is dus EN-EN en niet OF-OF.

VERANDERINGEN IN INREISBELEID

Omdat Covid geen onvoorziene omstandigheid meer is, is niet het reisadvies maar de uitvoerbaarheid van de reis het criterium. Wanneer we de reis kunnen uitvoeren, kunt u niet meer kosteloos annuleren wanneer het reisadvies ten tijde van vertrek weer of alsnog oranje is. Een eventuele quarantaine plicht bij terugkomst in Nederland of andere eisen van de overheid op de bestemming, waaronder een bepaling dat alleen gevaccineerde reizigers mogen inreizen terwijl die eis bij boeking niet van toepassing was of bij terugkeer in Nederland is ook geen reden om de reis kosteloos te annuleren. Wanneer de reis niet uitgevoerd kan worden, bijvoorbeeld door een vliegverbod of het hotel is gesloten en wij kunnen geen gelijkwaardig alternatief voor u vinden, dan pas is het mogelijk om kosteloos te annuleren. Zorg dat u in ieder geval een reis en annuleringsverzekering heeft met een goede dekking.

Keurmerk & Garanties