Skip to main content

Ongevaccineerd naar Ibiza

Eindelijk, op 09 februari kon ik een bezoek brengen aan het eiland Ibiza.

Had deze bestemming al 25 jaar op mijn bucket list, maar de wereld is groot, en je moet nou eenmaal soms keuzes maken. Voor Spanje hoef je inmiddels niets meer te doen. Dus geen PCR test en vanaf 07 februari 2022 ook geen mondkapjes meer voor in het vliegtuig of in het openbaar vervoer. Een heerlijke bestemming om ongevaccineerd je vakantie te vieren. Tip zorg wel dat je er altijd een paar bij je hebt. Mocht je een tandarts of een dokter moeten bezoeken dan mag je hem nog wel voor doen.

Nu zat ik vlakbij. Woon een gedeelte van jaar in de regio Valencia. Dus vanaf Valencia naar Ibiza was stijgen en landen.

AUTOHUUR IBIZA

Na mijn vlucht van 25 minuten moest ik even wachten bij P3, vlak naast het luchthavengebouw, op de bus die mij naar het verhuurbedrijf zou brengen. Via Sunny Cars een auto geboekt voor een prima prijs en altijd inclusief alle toeslagen zoals verzekering lokale belastingen en airport fees. Binnen twee minuten was ik bij K10 de lokale verhuurder (had ik achteraf ook makkelijk kunnen lopen) Maar goed, een vriendelijke dame sprak mij in het Nederlands aan en hielp mij vlot aan een bijna nieuwe huurauto, en binnen tien minuten zat ik op de snelweg naar Ibiza richting mijn hotel.

HOTEL IBIZA

Had een hotel geboekt van de bekende Vibra keten in Figuretas. Het bleek uiteindelijk een hele goed keuze te zijn. Geweldig uitzicht vanaf het balkon over de baai en beneden een gezellig en druk terras met uiteraard ook zeezicht waar ik ook het ontbijt kon gebruiken. Het parkeren was in eerste instantie wel een dingetje in het centrum, maar uiteindelijk een prima parkeerplaats gevonden op loopafstand waar ik hem gratis neer kon zetten.

ROADTRIP IBIZA

De dagen die volgden ben ik het hele eiland rondgereden. Natuurlijk ook een bezoek gebracht aan San Antonio aan de andere kant van het eiland wat bekend staat om de discotheken voor de jeugd. Als je zou willen, dan kun je in de zomer de hele dag en nacht door feesten. Maar San Antonio heeft ook een gezellig toch authentiek centrum en wat is het water in de zee hier helder.

Natuurlijk ook het Kasteel in Ibiza stad bezocht met zijn kerk. Geweldig uitzicht heb je aan de linkerkant over de stad en rechts de baai met Playa den Bossa en Figueretas.

Ibiza is een groen eiland met veel pijnbomen. Ik had eigenlijk verwacht dat het vol gebouwd zou zijn met dure villa´s van bekende mensen, maar dat viel enorm mee. Ze zullen wel duur zijn maar zoals wij in Nederland hier en daar een boerderij hebben staan op het platteland, zo zie je op Ibiza zo hier en daar een woning staan met een flink stuk grond er omheen.

Dus ruimte, rust, natuur, zon, zee en een hele bijzonder sfeer die je niet kunt vergelijken met het vaste land van Spanje.

Beste te omschrijven als, lay back, ontspannen, geen stress en maak je vooral niet druk…..

VALENCIA & IBIZA

Ik heb genoten van het weekendje Ibiza, en dacht alleen wat een gave combinatie voor mijn klanten in Nederland. Eerst aanvliegen op Valencia, hier een paar dagen een stedentrip en door naar Ibiza voor een weekje zonvakantie. Vanaf Ibiza kan je ook weer rechtstreeks terug naar Nederland. Ik ga hier een leuke combinatiereis voor maken, die binnenkort op mijn website www.valenciaholidays.nl zal staan.

Zondagavond 12 februari zat het er helaas alweer op. Eind van de middag weer terug gevlogen naar Valencia en inmiddels weer druk aan het werk om mijn klanten een leuke vakantie te bezorgen. Conclusie: ga zeker nog eens vaker naar Ibiza. Echt een aanrader!!

Interesse in een trip naar Ibiza:

Ik ben bereikbaar op 0528-270431 of 06-21370729 (ook whatsapp) of via info@ongevaccineerdopvakantie.nl