Skip to main content

Ongevaccineerd op vakantie in de media

Ruim een jaar zijn we online en inmiddels heeft ook de media ons ontdekt, maar vooral de alternatieve media heeft ongevaccineerd op vakantie genoemd en bladen die open staan om het andere geluid te laten horen. Het eerste interview was direct na de lanceren met Louis Seesing van het Reformatorisch Dagblad voor de rubriek: “vijf vragen aan”. Helaas niet te laat, want nu na ruim een jaar bestaan we nog steeds.

Bizar om te lezen dat, toen de Nederlandse overheid die reisadviezen ging loskoppelen, er maar acht landen waren die ongevaccineerden zonder eisen toe lieten: Andorra, Costa Rica, Dominicaanse Republiek Liechtenstein, Mexico, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Veel mooie reacties van mensen die vanuit geloofsoverwegingen gekozen hebben om geen corona vaccinatie te halen.

En toen kwam het eerste live interview op Youtube, bij LNN Media. Bloednerveus was ik, was alleen wel live op de radio geweest tijdens de corona crisis bij Radio Utrecht, maar nog nooit live in beeld. De medewerkers van LNN Media zijn geweldig en hebben me heel fijn op mijn gemak gesteld. De vragen werden van te voren niet doorgekomen, zodat het een open gesprek werd, zonder een vaste lijn hierin. Rick Kuitems in gesprek met… deze keer met Erica Dankmeijer.

De andere krant had een uitgebreid interview met Erica na aanleiding van haar verhaal dat ze had vast gezeten in Gambia omdat ze daar positief testte. Achteraf was dat enkel omdat ze ongevaccineerd is, en op deze manier dacht het land toeristen langer te houden, want ik moest nu langer blijven. Omdat Gambia op dat moment een “oranje” reisadvies had van de Nederlandse overheid, werd het niet vergoed door de reisverzekering. Ook een grote touroperator had aangegeven als dit zou gebeuren bij ongevaccineerde, ze de kosten niet zouden vergoeden, dat werd alleen gedaan bij gevaccineerde reizigers. Erica is nog steeds op zoek naar lotgenoten met verhalen van ongevaccineerden die op vakantie wilden gaan, niet konden of ter plaatse een nare ervaring hadden, algemene gebeurtenissen, te bundelen, zodat we later nooit zullen vergeten wat er nu is gebeurd en we dit door kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen.
De alternatieve media heeft ons ontdekt, groot was de verrassing toen we opeens genoemd werden in de uitzending van 27 mei 2022 van Blckbx bij de Black Check! Hier werd duidelijk aangegeven wat het verschil is tussen de website van de rijksoverheid en die van ons. De Nederlandse overheid houdt geen rekening meer met de inreisvoorwaarden betreffende corona. Hun reisadvies gaat nu enkel over veiligheid en economische situaties in het land. Hooguit alleen bij een grote uitbraak, een nieuwe variant zouden ze het kunnen gaan opnemen. Zo waren de reisadviezen voordat de coronacrisis begon. Toch werd er door de overheid niet vermeld dat de voorwaarden vanuit Nederland wel los gelaten werden, maar in het buitenland nog (steeds) niet. En met name voor ongevaccineerde reizigers was dit heel verwarrend. Mooi dat een groot kanaal dan naar onze website verwijst.
Niet direct in de media, maar wel direct zichtbaar was de stand op de vakantiebeurs. Dit jaar in hal 12, stand C060 was de aanloop enorm! Met twee landen die hartstikke open zijn voor ongevaccineerden: Sri Lanka en Cambodja. In Cambodja hebben we zelfs een Nederlandse ongevaccineerde agent, André,  die dondersgoed begrijpt hoe het zit en voor jou de allermooiste reis door Cambodja boekt via ongevaccineerd op vakantie. Wij boeken niet alleen reizen naar deze landen, maar kunnen alles voor je boeken, wel bij voorkeur een groen land.
Het hele jaar heeft de reisbranche niets laten horen over ons initiatief. Werd er geroepen dat, als je onbeperkt wilde reizen, je MOEST vaccineren, en dat mede door deze vaccinaties de wereld weer open was.  Wie wil er onbeperkt reizen? Dat kan toch helemaal niet? Hoe vaak kan je op vakantie? hoe vaak moet je op reis? Je kan dan toch je plannen zodanig aanpassen dat je nu bestemmingen bezoekt waar je wel van harte welkom bent?  Triest is het dan ook dat de directeur van dé reisbranche, het ANVR en de ANVR zelf een bericht maken dat ook jongeren een prik kunnen gaan halen en dat je moet prikken als je ver wilt reizen! Triest is het des te meer dat dezelfde directeur mensen die er voor kiezen om niet te prikken, ongeacht de reden, weg zet als anti-vaxxers zonder überhaupt het gesprek aan te gaan. Het zijn niet alleen de critici, maar ook mensen die in verband met medicijngebruik en/of medische aandoening niet mogen prikken, mensen die vanuit geloofsoverwegingen niet willen prikken.
Inmiddels bestaat ongevaccineerd op vakantie een jaar, en daar was eindelijk een vakblad uit de reisbranche, de Travelpro, een toonaangevend vakblad, bereid om een interview te houden met Erica, over de start van ongevaccineerd op vakantie, de reden waarom, de verhalen, de angsten, de kansen en de irritaties. Geen censuur, ik kon alles zeggen, en alles is geplaatst. Ik kan alleen maar zeggen, BRAVO! Je leest het artikel hier!
Heb je ons nog elders gezien? laat het ons weten, dan plaatsen we dat graag hier in het overzicht. Stuur je mailtje met link naar info@ongevaccineerdopvakantie.nl
En je vakantie boeken? dat kan ook bij ons! Stuur het aanvraagformulier in en wij gaan er met heel veel plezier mee aan de slag!
Bel of appen kan ook:
Romeo: 06-21370729
Erica: 06-20122649