Skip to main content

Weekje Tenerife

Vakantie naar Tenerife

Donderdagmorgen 23 februari 2023 al vroeg in de middag landde mijn toestel op Tenerife Zuid. Dit is de luchthaven voor de belangrijkste badplaatsen aan de zuidkant van het eiland te weten Las Galetas, Los Cristianos, Playa de Las American, Puerto de Colon en als laatste de badplaats Costa de Adeje.

Hotel Riu Arecas

Ik had dit keer een adult only hotel geboekt van de RIU keten in de Costa de Adeje. En het  Riu Arecas bleek een geweldige keuze te zijn. Mooie kamer en badkamer en met zeezicht op basis van half pension. Hotel Riu Arecas staat bekend om de geweldige maaltijden. Zowel het ontbijt als diner was weer van zeer goede kwaliteit en met enorme keuze.

Mijn eerste indruk van Tenerife was, woww wat een groen eiland. Het was al ruim tien jaar geleden dat ik hier voor de laatste keer was geweest. Wat een verschil met Gran Canaria waar de bergen aan de zuidkant kaal zijn. Hier op Tenerife is alles begroeit met dan wel een korte begroeien maar groen. Na een paar dagen genieten van zon zee strand en het zwembad werd het tijd om wat te gaan bekijken. Heb toen via Get Your Guide een dag naar de Noord kant van het eiland geboekt. Ook weer top geregeld en dat voor maar 19,- per persoon. Boek de excursies van Get Your Guide regelmatig, voor mezelf maar ook voor mijn klanten. Enorm goed, breed en een aanbod wereldwijd.

Excursie Tenerife

Ik  werd keurig om 8 uur voor het hotel opgehaald voor mijn excursie naar Puerto de la Cruz.  Was de eerste die in de bus stapte dus kreeg mooi de gelegenheid wat van de andere badplaatsen te zien terwijl de bus zich geleidelijk vulde met de overige passagiers. Toen we compleet waren reden we via de kustweg naar de badplaats Puerto de la Cruz aan de Noord kant van het eiland Tenerife.

Sneeuw Tenerife

Ook daar werd ik verrast door het uitzicht. Vlak voor Puerto de la Cruz doemde zich de Pico del Teide op en met een laagje sneeuw. Met haar top van 3715 meter hoog is ze vaak tussen de bewolking te zien als je over Tenerife vliegt, of op één van de andere eilanden verblijft. Deze vulkaan is nog steeds werkzaam al is de laatste uitbarsting al weer een poosje geleden, namelijk in 1909. Men zegt dat ze elke honderd jaar een uitbarsting heeft, dus wellicht dat je tijdens je vakantie op Tenerife deze vuurwerk show zelf mag meemaken.

Puerto de la Cruz

Ik heb ruim de tijd gehad om door het centrum te lopen en de omgeving te bekijken. Wat een ontzettende gave bestemming. De natuur is Sub Tropisch. Enorm veel bananen plantages in en om de stad heen. Maar verder een weelderige begroeien met veel verschillende soorten palmen en bloemen. Op zich zou dit een topbestemming voor je vakantie kunnen zijn mits er niet vaak bewolking aan deze kant van het eiland hangt. Dat is dan ook de reden dat de meeste mensen kiezen voor de zuid kant van het eiland. Aan het einde van de middag werden we weer opgehaald en reden we via de andere kant van het eiland terug waarbij we nog even door Santiago de Teide reden met wederom een geweldig uitzicht op deze vulkaan.

Tijd voor mezelf

De resterende dagen heb ik gebruikt om in de ochtend te werken, en in de middag te genieten van de zon en het strand. Nog even een paar accommodaties bekeken en na een heerlijke week was het tijd om afscheid te nemen van dit stukje Paradijs.

Costa Adeje vakantie

Conclusie: de Costa Adeje, een erg leuke badplaats met erg veel mooie accommodaties. Houd er wel rekening mee dat de meeste stranden zwart zijn. We hebben het over een eiland wat door een vulkaan is ontstaan dus lavastranden, maar ook volop winkelcentrums en terrasje om ergens te gaan zitten voor een drankje of een heerlijke maaltijd.

Tenerife beslist een aanrader!

En ook erg leuk, eerst drie of vier dagen naar Valencia en dan een vlucht naar Tenerife voor een weekje zon, zee en strand.  Informeer naar de mogelijkheden.

Interesse in een trip naar Tenerife: Ik ben bereikbaar op 0528-270431 of 06-21370729 (ook whatsapp) of via info@ongevaccineerdopvakantie.nl