Skip to main content

Rondreis Sri Lanka

Sinds 9 december 2022 staat Sri Lanka echt helemaal op groen. Geen corona inreisbeperkingen meer!

En ik, Erica, heb het getest, maar wel na een bijzondere uitnodiging.

Sri Lanka 2023

Sri Lanka heeft het in 2022 heel erg moeilijk gehad. Onlusten, de president die afgezet werd, een oliecrisis, het kwam allemaal veelvuldig in het nieuws. In november kreeg ik van mijn agent een appje dat het allemaal weer rustig was, maar wel dat de toeristen nog steeds niet kwamen. Wat moest er gebeuren? Moesten de prijzen omlaag, moest er extra korting komen?

Ja zulke acties zijn leuk, maar voor mij was het veel belangrijker dat de inreisbeperkingen als testen voor ongevaccineerden gegarandeerd niet meer terug zouden komen. Nu niet, nooit niet. Mijn agent had van alles verwacht aan acties, maar niet deze opmerking. Voor mij als ongevaccineerde staat vast dat ik nooit meer wil testen, niet voor corona maar ook niet voor iets anders.

Mijn agent is een oude schoolvriend van de lagere school van de huidige president en hij heeft mijn reactie naar hem doorgestuurd. Een paar dagen later kreeg ik de reactie terug. Ook de president was zeer verbaasd over dit advies en zei tegen mijn agent dat hij mij maar moest uitnodigen om te ervaren dat je zonder test en zonder vaccinatie heel makkelijk naar Sri Lanka kon reizen.

Nou deze uitnodiging liet ik niet aan me voorbij gaan.

Ongevaccineerd naar Sri Lanka

En het was heel gemakkelijk om als ongevaccineerde naar Sri Lanka te reizen. In de online visum aanvraag moet je wel aan geven of je gevaccineerd bent, maar voor het visum maakt het niet uit,  een uurtje nadat ik de aanvraag had ingediend kwam de goedkeuring binnen en kon de voorpret beginnen. Ik was al in 1997 in Sri Lanka geweest, wilde wel graag een aantal belangrijke bezienswaardigheden opnieuw zien, maar wilde ook heel graag nieuwe dingen zien, en dat is gelukt.

Malediven reis

De Malediven zijn maar heel kort dicht geweest, maar gingen al snel weer open met een test en op 13 maart 2022 liet het land alle inreisbeperkingen los. Wel hadden ze de bepaling dat je alleen naar een eiland mocht waarbij minimaal 90 % van de medewerkers gevaccineerd was, maar heel veel eilanden voldeden aan deze eis en inmiddels is deze eis ook komen te vervallen en is een bevestigde hotelreservering voldoende om naar dit paradijs af te reizen.

Ik ben vooraf aan mijn rondreis naar Sri Lanka naar de Malediven geweest, jajaja, vooraf! Ik had hard gewerkt, was moe, en dan lang vliegen, jetlag, verandering van temperatuur dat hakt er dan wel altijd in bij mij. Hoe lekker is het dan, als je op een bestemming waar je niet veel meer kan dan zonnen, zwemmen, snorkelen, eten, slapen en paddleboarden, kan bijkomen van alle drukte, op mijn gemak kon wennen aan het tijdsverschil en de temperatuur. Drie dagen later begon ik echt uitgerust aan mijn geweldige rondreis door Sri Lanka!

Lees hier mijn verhaal van deze geweldige reis!

Ook op vakantie naar Sri Lanka en de Malediven?

Mail Erica op info@ongevaccineerdopvakantie.nl of bel/app haar: 06-20122649

Kijk voor ideeën, extra informatie en voorbeeldreizen op veelzijdigsrilanka.nl